Do góry

Desery Przepis na:

Domowy chrzan

Domowy chrzan

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 4431

Dodano:

Odsłon: 28

Wypróbowany przepis na "Domowy chrzan"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Chrzan obierz, umyj i wrzuć do zimnej wody. Zostaw go na około godzinę – stanie się bardziej jędrny i będzie go łatwiej zetrzeć.

  2. Ucieraj chrzan na najmniejszych oczkach. Potem umieść go na sitku i sparz gorącą wodą.

  3. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą i cukrem. Wy mieszaj i przełóż do słoika.

    Źródło: Tele Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń