Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Donaty w lukrze"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 217
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 217
Składniki
Mąkę sól, proszek i gałkę muszkatołową wymieszaj. Jajka i cukry zmiksuj. Dodaj miękkie masło i maślankę, utrzyj, potem dobrze wyrób. Ciasto włóż na 20 minut do lodówki.
Ciasto rozwałkuj Wytnij krążki, zrób dziurki. Oponki usmaż na oleju.
Mleko utrzyj z cukrem pudrem. Połowę lukru utrzyj z barwnikiem. Lukrami i posypką udekoruj donaty.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna (woj. łódzkie)</strong>
czas przygotowania 35 min, ilość porcji 10, cena za porcję 0,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie