Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dorada z kaszą"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 665
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 665
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gd.
Ryby opłucz, osusz. Natrzyj przyprawą do ryb, skrop sokiem z cytryny. Przykryj, wstaw do lodówki na 30 min. Kaszę ugotuj. Pieczarki pokrój na plasterki, cebulę posiekaj.
Czosnek przeciśnij przez praskę. Masło stop, zeszklij cebulę z czosnkiem. Dodaj pieczarki, podduś. Dodaj kaszę i szczypiorek, wymieszaj. Przypraw do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Ryby ułóż na blaszce, napełnij farszem. Skrop oliwą.
Piecz 40 minut w temp. 180°C. 10 minut przed końcem posyp bazylią.Źródło: Chwila dla Ciebie