Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dorsz na cukiniowym spaghetti"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 100
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 100
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Polędwicę dorszową umyj i osusz ręcznikiem papierowym.
Podziel na porcje (około 4).
Każdą porcję oprósz solą morską, pieprzem, natką pietruszki i skrop sosem worcestershire oraz sokiem z pomarańczy.
Rybę włóż do lodówki minimum na 1 godzinę.
Cukinie porządnie umyj i osusz.
Za pomocą ostrego (lub specjalnego) nożyka pokrój cukinie w długie cienkie paseczki (jak spaghetti).
Na patelni rozgrzej olej i dodaj cukiniowe spaghetti.
Oprósz solą i płatkami chili.
Smaż wszystko 3 minuty mieszając, aż cukinia będzie chrupka i odstaw.
10. Grill wysmaruj olejem i grilluj porcje ryb.
11. Wyłóż na talerze cukiniowe spaghetti, a na nie porcje ryby.
12. Podawaj np. z plastrami pomarańczy.Źródło: Tele Tydzień