Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona w piekarniku filet ubrany w papier, beztłuszczowy i bezsolny posiłek dla dzieci i dorosłych. Podane z fasolą i sałatą. Ucieszy każdego, kto lubi delikatny posiłek.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 659
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 659
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Filety myjemy pod bieżącą wodą, a następnie suszymy ręcznikiem kuchennym. *Pamiętajcie, żeby 10 minut przed przygotowaniem, rozgrzać piekarnik na 200C.
Fileta nacieramy starannie oliwą, wzdłuż i wszerz. Następnie sypiemy zmielonym pieprzem i ziołami prowansalskimi. Zostawiamy.
Czosnek kroimy na podłużne kawałki, imbir w drobne plasterki. Rybę kładziemy na papierze, i dodajemy na nią pokrojone jarzyny. Wstawiamy do piekarnika na średni poziom.
Teraz pora na fasolkę. Wpierw kroimy i szklimy na patelni cebulę. Nie trzymam się tu sztywnych reguł czasowych, wszystko zależy od temperatury, użytego oleju itp. U mnie trwa to średnio 3 minuty, aż cebula jest miękka.
Dodajemy fasolkę (białą i czerwoną)i lekko smażymy przez ok. 4 minuty, aż nam trochę zmięknie.
Dodajemy pół puszki pomidorów z sokiem oraz łyżeczkę koncentratu. Całość delikatnie mieszamy i na małym ogniu dusimy 5-6 minut.
Propozycja podania. Smacznego.