Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast tradycyjnej ryby po grecku, polecamy takie rozwiązanie. Nomen omen, ciekawi nas bardzo, skąd nazwa ryba po grecku"...ale w polskiej kuchni wiele jest takich dań, które i tak uwielbiamy
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Filety z dorsza płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Następnie obtaczamy w mące i podsmażamy na rozgrzanym oleju, z obu stron na złoty kolor. Osączamy z oleju na papierowym ręczniku. Brokuł, marchew i kalafior ścieramy na tarce o dużych oczkach. Lekko dusimy z dodatkiem bulionu, liścia i ziela angielskiego. Do naczynia żaroodpornego przekładamy połowę warzyw, rozprowadzamy na dnie, na nie układamy filety, następnie przykrywamy pozostałą częścią mieszanki (z bulionem). Całość zapiekamy 20 min w temperaturze 180°C. Podajemy z ryżem.