Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drobiowa zapiekanka"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 150
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 150
Składniki
Pierś kurczaka oczyść z błonek, umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Pokrój w plastry, oprósz solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej. Włóż mięso, obsmaż na złoty kolor.
Dynię rozmroź. Jeśli masz warzywo zamrożone w dużych kawałkach, pokrój je w kostkę. Parmezan i żółty ser zetrzyj na tarce. Por oczyść starannie, opłucz, osusz i pokrój w krążki. Paprykę umyj, osusz, pozbaw nasion. Miąższ pokrój w cienkie paseczki.
Starte sery oraz przygotowane wcześniej warzywa wsyp do miski. Zalej śmietaną, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
W żaroodpornym naczyniu lub brytfannie ułóż kawałki obsmażonego mięsa kurczaka. Zalej je śmietaną z warzywami i serami. Zapiekaj około 35 minut w temp. 180 st. Przed podaniem na stół gotowe danie udekoruj świeżymi ziołami.
porcje, czas ok. 60 min; porcja – 380 kcal, cena 4,90 złŹródło: Świat kobiety