Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowa zapiekanka z migdałami

Drobiowa zapiekanka z migdałami

Autor:

Przepisów i artykułów: 204 Ocena: 1259

Dodano:

Odsłon: 204

Filet z kurczaka smażony zanurzony w płatkach migdałowych, podawany z sosem serowym.

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • 2 opakowania migdałów
  • 1 śmietana 12%
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • 15 dag sera żółtego
  • Szczypta czosnku
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki.
    2. Obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron przyprawiając pieprzem oraz solą.

  2. 3. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego.

  3. 4. Płatki migdałowe wsypać do miski.
    5. Dodać czosnek.

  4. 6. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do migdałów.

  5. 7. Przyprawiamy gałką

  6. 8. Oraz pieprzem, po czym dokładnie mieszamy.

  7. 8. Wlewamy śmietanę, po czym dokładnie mieszamy.

  8. 9. Na wierzch mięsa rozłożyć masę migdałową.
    10. Tak przygotowaną zapiekankę wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i zapiekamy 20 minut w 180˚C.

  9. 11. Zapiekanka gotowa.
    12. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 12 kwietnia Po obiedzie powiem tylko, że porcję tej pychotki jeszcze bym zjadł :D Odpowiedzi: 4 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń