Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowe kieszonki z serem i pieczarkami

Drobiowe kieszonki z serem i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 382 Ocena: 5713

Dodano:

Odsłon: 1344

Faszerowany filet to dość efektowne danie:). Klasyczny smak sera i pieczarek sprawdził się i w tym przypadku. Ważne by w środku znalazło się dużo farszu.

Składniki

  • 2 duże filety z kurczaka
  • 250g pieczarek
  • 100g tartej mozzarelli
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • 1 jajko
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pieczarki drobno kroimy. Doprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy na rozgrzanym oleju, studzimy. Mieszamy z natką pietruszki i serem.

  2. Filety nacinamy w poprzek tworząc "kieszeń". Posypujemy przyprawami i solą. Faszerujemy je obficie pieczarkami z serem i natką. Spinamy wykałaczkami tak by farsz nie wypadł.

  3. Filety maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy chwilę na rozgrzanym oleju z dwóch stron, do zarumienienia. Następnie przekładamy je do naczynia żaroodpornego, pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń