Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drobiowe placuszki z cieciorką"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 212
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 212
Składniki
Cieciorkę namocz w przegotowanej wodzie i pozostaw na noc, by napęczniała. Następnego dnia ugotuj ją, odcedź i odstaw do przestygnięcia.
Filet umyj, osusz i pokrój w drobną kostkę. Natkę pietruszki posiekaj, a ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Wszystkie połącz wraz z cieciorką. Wbij jajka, dodaj majonez, mąkę oraz przyprawy i wymieszaj.
Kładź masę na mocno rozgrzanym oleju i kolejno smaż placuszki. Podawaj na ciepło.
<strong>Przepis nadesłała: Agata Brzana</strong>Źródło: Kurier TV