Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowe roladki z prosciutto

Przepis dnia 2010-03-15
Drobiowe roladki z prosciutto

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1953

Dodano:

Odsłon: 23715

Aromatyczne danie, na romantyczna kolacje

Składniki

  • piersi z kurczaka, 4 sztuki (pojedyncze)
  • prosciutto, 8 plastrow
  • czerwone pesto z suszonych pomidorow, 1 lyzka
  • szpinak swiezy lub mrozony (posiekany), po ugotowaniu i odcisnieciu ok.2 lyzki
  • serek ricotta (lub inny kremowy np almette), 1 lyzka
  • mozzarella posiekana, 1 lyzka z "gorka"
  • pomidory z puszki, 500ml
  • czosnek, 3 zabki
  • oliwa z oliwek, 1 lyzka
  • bazylia suszona, 1/2 lyzeczki
  • majeranek, szczypta
  • chili platki, 1/4 lyzeczki
  • swieza bazylia, kilka listkow
  • parmezan utarty, 2 lyzki
  • sol, pieprz
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka przeciac na pol ( wzdluz ) Ricotte, pesto, szpinak, mozzarelle wymieszac razem. Na kazdym kawalku miesa rozsmarowac farsz. Nastepnie zrolowac i owinac w prosciutto. Wlozyc do zaroodpornego naczynia i piec w piekarniku w temperaturze 180 stC okolo 30-40 min.

  2. Na patelni rozgrzac oliwe, nastepnie dodac posiekany czasnek i smazyc okolo 30 sekund. Dodac pomidory z puszki, suszona bazylie, majeranek, chili, sol i pieprz. Dusic okolo 10min. Nastepnie zmiksowac w blenderze.

  3. Upieczone roladki polanc sosem, posypac parmezanem i posiekana swieza bazylia. Podawac z makaronem penne

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ANNETTI 15 stycznia 2011 Wglądają doskonale robie jutro .Pozdrowionka

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

glazter2007 15 stycznia 2011 Apetycznie wygląda i pewnie również tak smakuje czego spróbować nie omieszkam. Ale drodzy kuchmistrze czy nie prościej byłoby w Polsce pisać po polsku i używać polskich produktów ? Po co bawić się w jakieś prosciutto zamiast szynki czy jeśli już to szynki parmeńskiej ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

deth6 11 października 2010 Serdecznie polecam.Roladki palce lizać!!!Mo mąż je uwielbia:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Basienka_s 15 marca 2010 no, i jakie piękne zdjęcie prosto z całkiem dobrej restauracji:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

palooka 15 marca 2010 zdjęcia tych smakowitości są super. Masz granita talent i to w 100% !!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 12 marca 2010 Oczywiście dodaje do ulubionych.Pięknie i apetycznie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 12 marca 2010 Nie ma to jak wejść sobie z rana na Smakera i zobaczyć, co pysznego w ciągu naszej polskiej nocy, niczym dobry krasnoludek, dodała granita ;)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nelakornelia 12 marca 2010 jak widzę piękne zdjęcie na stronie głównej, to już wiem, nikt inny tylko granita :) a przepis jak zwykle smakowy :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

magdaniel 12 marca 2010 bardzo apetycznie wygladaja Twoje roladki !

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń