Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 252
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 252
Składniki
do miski wsypujemy mąkę, robimy dołek, wkruszamy drożdże, posypujemy łyżeczką cukru i zalewamy ciepłym mlekiem. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 10 minut. Kiedy drożdże zaczną rosnąć, dodajemy cukier, masło, jajko i wyrabiamy ciasto. Znów przykrywamy ściereczką, odstawiamy w ciepłe miejsce i czekamy aż wyrośnie (podwoi swoją objętość)
W tym czasie mieszamy ze sobą składniki masy serowej. Ciasto po wyrośnięciu należy rozwałkować na prostokąt około 50x30 cm, posmarować masą serową, zwinąć wzdłuż dłuższego boku i pokroić na 12-14 plasterków, poukładać na blasze wyłożonej pergaminem, piec około 20 minut w temperaturze 190 stopni.