Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne, zawsze się udaje.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Drożdże rozdrobnić w misce. Następnie należy zalać je zagrzanym mlekiem i dobrze rozpuścić w nim. Mleko nie może być zagotowane.
Zmiksować 6 jaj, szklankę cukru, szklankę oleju.
Połączyć drożdże i mleko ze zmieszanymi jajami cukrem i olejem. Całość zasypać 1 kg mąki, przykryć ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce.
Po upływie godziny całość wymieszać, najlepiej ręką, następnie posypać kruszonką[ margaryna+ 3 łyżki mąki+ cukier (możliwe że będzie konieczne dodanie poszczególnych składników, co okaże się w miarę wyrabiania kruszonki)]
Piec w temperaturze 170*, przez 40 min. Smacznego:)