Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżowiec z owocami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Kruszonka: wszystkie szybko zagnieć na gładkie, jednolite ciasto. Uformuj kulę, schłodź w lodówce.
Ciasto: mąkę przesiej do miski. Dodaj drożdże, ciepłe, ale nie gorące mleko, cukier, oliwę i jajka, zamieszaj. Przykryj, odstaw w ciepłe miejsce na dwie i pół godziny.
Ciasto dokładnie wyrób, wyłóż na natłuszczoną blachę. Ułóż owoce (jeśli wykorzystujesz jabłka, pokrój je w drobną kostkę) lub posmaruj powidłami. Wierzch obficie posyp kruszonką (startą na tarce lub pokruszoną w palcach). Piecz 45 minut w temp. 160°C.
Czas przygotowania: 80 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 1 złŹródło: Chwila dla Ciebie