Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne mleczno maślane drożdżówki
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Wszystkie składniki za wyjątkiem masła wyrobić najlepiej ręką można też mikserem. Masło rozpuścić i dodać do ciasta w momencie jak będzie już odchodzić od miski. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia na 1, 5 godziny
Wyłożyć na blat i podzielić na 60 gramowe kawałki i uformować kulki. Przykryć i pozostawić na około 30 minut. Każdą kulkę rozwałkować na prostokątny placek. Nadzienie położyć na górnej połowie placka, górny brzeg ciasta zagiąć w dół do połowy placka i delikatnie docisnąć, a drugą część ponacinać. Następnie poszczególne części założyć do góry i trochę pod spód. Ułożyć na blasze, przykryć i pozostawić do wyrośnięcia na 45 minut. Włożyć do pieca nagrzanego do 180'C na ok. 20 min. ale to zależy, jaki piekarnik, trzeba sprawdzać czy są w środku wypieczone