Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki mogą być słodkim dodatkiem do kawy lub alternatywą dla II śniadania.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 55
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9307
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1131
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 55
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9307
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1131
Składniki
Do miski wsypujemy rozkruszone drożdże, cukier, wlewamy ciepłe mleko i dodajemy odrobinę mąki. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 20-25 minut, aby zaczęła rosnąć.
W rondelku roztapiamy margarynę i odstawiamy ją do wystygnięcia. Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajka, wlewamy zaczyn drożdżowy oraz rozpuszczoną margarynę. Wyrabiamy z tego ciasto i odstawiamy je w ciepłe miejsce, aby podwoiło swoją objętość.
Wyrośnięte ciasto dzielimy na ok. 10 części. Z każdej z nich robimy kulkę i kładziemy ją na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Następnie kulkę spłaszczamy, robiąc lekkie wgłębienie w środku. Rozkładamy na cieście pokrojony na kawałki rabarbar (można posypać go cukrem lub kruszonką). Postępujemy tak z każdą częścią ciasta. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 stopni.