Do góry

Dodatki Przepis na:

Duszona kapusta mizuna

Duszona kapusta mizuna

Autor:

Przepisów i artykułów: 1817 Ocena: 41797

Dodano:

Odsłon: 262

Liście kapusty początkowo o łagodnym, lekko pieprznym smaku z czasem stają się pikantne, o smaku przypominającym musztardę z lekko gorzkawą nutą. Idealnie pasuje do grillowanego lub pieczonego mięsa.

Składniki

  • 1 pęczek kapusty mizuna
  • 2-3 szalotki
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 200 ml bulionu warzywnego
  • ocet ryżowy
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanym tłuszczu szklimy szalotki, wsypujemy mąkę, dokładnie łączymy. Do tak przygotowanej zasmażki dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki, kapustę, dokładnie mieszamy, zalewamy gorącym bulionem, dusimy pod przykryciem przez 15-20 min. Nadmiar płynu redukujemy. Do smaku doprawiamy octem, solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń