Do góry

Przekąski Przepis na:

Duszona sałata skąpana w sosie szafranowym

Duszona sałata skąpana w sosie szafranowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 107 Ocena: 342

Dodano:

Odsłon: 102

Propozycja na szybki lunch, gdy w lodówce wielka pustka i hula wiatr wystarczy przywiędła SAŁATA & ODROBINA SOSU SZAFRANOWEGO, który pozostał po przygotowaniu Dorsza w sosie szafranowym. Mój prosty sposób, aby w sałatę tchnąć nowe życie. Szybko, prosto, smacznie.

Składniki

  • 1 sałata rzymska
  • 1 łyżka masła
  • 1-2 łyżki oliwy
  • szczypta soli morskiej i czarnego pieprzu świeżo mielonego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sos szafranowy (wg przepisu na Dorsza w sosie szafranowym z mojej strony)
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Sałatę oczyść i osusz.

    2. Przekrój na pół.

    3. Oprósz solą oraz pieprzem.

    4. Na patelni grillowej rozgrzej masło z oliwą.

    5. Przełóż na patelnię sałatę.

    6. Smaż z obu stron aż się przyrumieni.

    7. Pod koniec skrop sokiem z cytryny.

    8. Wyłóż na talerz i polej sosem szafranowym.

    9. Gotowe. Smacznego :-)


    Ps. Równie smaczna będzie z ulubionym sosem vinegrette.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń