Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Duszona wołowina"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Wołowinę umyj, osusz i pokrój w dużą kostkę.
Pomidory sparz, zdejmij z nich skórę, po czym potnij na kawałki. Cebulę obierz i posiekaj razem z natką pietruszki.
Ryż przepłucz na sicie, a następnie zanurz w misce z zimną wodą.
Na patelni mocno rozgrzej olej i zeszklij cebulę z czosnkiem. Po chwili dodaj wołowinę i smaż 5 minut, cały czas mieszając, by mięso nie przywarło. Na koniec dopraw solą i pieprzem.
Po tym czasie zmniejsz ogień i dorzuć pomidory wraz z odcedzonym ryżem.
Zalej wodą, wymieszaj i duś do czasu, aż ryż zrobi się miękki.
Gotowe danie posyp pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki. Podawaj z lampką czerwonego wina.
Czas przygotowania: 80 min Ilość kalorii na 1 porcję: 370 Stopień trudności: średnieŹródło: Telemax