Do góry

Dania główne Przepis na:

Duszone kotlety z piersi kurczaka

Duszone kotlety z piersi kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 99

Dodano:

Odsłon: 23926

szybkie, proste, bardzo smaczne, soczyste

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka dzielimy i rozbijamy na bardzo cienkie kotlety.

  2. Kotlety solimy i obtaczamy w bułce tartej. Obtaczamy grubo, aż nie będzie się przylepiać.

  3. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety z jednej i drugiej strony (ja w trakcie smażenia posypywałam je jeszcze bułką tartą)

  4. Gdy kotlety już się usmażą, odlewamy olej tak, żeby zostało go tylko trochę i zalewamy kotlety na patelni zagotowaną gorącą wodą. Posypujemy je jeszcze raz bułką tartą.

  5. Następnie przestawiamy patelnie na mały palnik i na małym ogniu dusimy kotlety pod przykryciem ok. pół godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń