Do góry

Przekąski Przepis na:

Duszonka z grzybów wg.Małgosi

Duszonka z grzybów wg.Małgosi

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 10

Dodano:

Odsłon: 7866

Pachnące lasem pyszne danie!

Składniki

  • grzyby mieszane,maślaczki,podgrzybki,kozaki i inne, 1kg
  • cebula, 2-3szt
  • masło prawdziwe, 15dag
  • gęsta śmietana, 250ml
  • liść laurowy,ziele angielskie,pieprz,vegeta,maggi w płynie,sok z cytryny
  • jajko, 1-2szt.
  • Natka pietruszki
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. grzyby oczyścić,umyć pod bieżącą wodą(szybko by nie naciągnęły wody)

  2. Cebulę pokroić w kostkę,zeszklić na maśle

  3. dołożyć pokrojone grzyby,liść laurowy,ziele angielskie,vegetę

  4. dusić pod przykryciem często mieszając (by nie przywarły)ok 30 min.

  5. Jeśli grzybki są miękkie ,zdjąć pokrywkę i przez ok.10 min.odparowywać ciąglę mieszając

  6. W zależności od konsystencji i upodobań dodać 1-2 jaja roztrzepując w potrawie

  7. dodać śmietanę zagotować,doprawić pieprzem,magii i sokiem z cytryny.Gdy grzybki troszkę przestygną dodać natkę pietruszki(drobno posiekaną) i zamieszać.PALCE LIZAC! ja najczęściej podaję z bułeczkami z masłem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń