Do góry

Dania główne Przepis na:

Duszony schab z kością w aromatycznej marynacie.

Duszony schab z kością w aromatycznej marynacie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 73 Ocena: 1148

Dodano:

Odsłon: 5060

Pyszny schab w marynacie z rozmarynem, miodem i octem balsamicznym.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić na 4 równe kotlety o grubości 3 cm, najlepiej zlecić to w sprzedawcy. Mięso należy umyć.
    Następnie do miski wlewamy olej, ocet balsamiczny, miód, wrzucamy czosnek i paprykę, solimy i pieprzymy do smaku.
    Całość należy dokładnie wymieszać.
    Marynatę z rozmarynem wlewamy do miski z mięsem i dokładnie wcieramy w mięso.
    Owijamy miskę folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na 8 godzin.
    Następnie rozgrzewamy patelnię na sucho i wkładamy zamarynowane kotlety.
    Smażymy z obu stron na złoty kolor. Dokładamy rozmaryn i zalewamy wodą 300 ml. i dusimy 1 godzinę.
    Po upływie tego czasu odkrywamy patelnię i redukujemy płyn aż zrobi się bardziej esencjonalny.
    Na konie dosalamy jeżeli zachodzi taka potrzeba.
    Gotowe !!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń