Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny schab w marynacie z rozmarynem, miodem i octem balsamicznym.
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1907
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1748
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 110
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1907
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1748
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 110
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
Mięso pokroić na 4 równe kotlety o grubości 3 cm, najlepiej zlecić to w sprzedawcy. Mięso należy umyć. Następnie do miski wlewamy olej, ocet balsamiczny, miód, wrzucamy czosnek i paprykę, solimy i pieprzymy do smaku. Całość należy dokładnie wymieszać. Marynatę z rozmarynem wlewamy do miski z mięsem i dokładnie wcieramy w mięso. Owijamy miskę folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na 8 godzin. Następnie rozgrzewamy patelnię na sucho i wkładamy zamarynowane kotlety. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Dokładamy rozmaryn i zalewamy wodą 300 ml. i dusimy 1 godzinę. Po upływie tego czasu odkrywamy patelnię i redukujemy płyn aż zrobi się bardziej esencjonalny. Na konie dosalamy jeżeli zachodzi taka potrzeba. Gotowe !!!