Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-09-2014
Wbrew pozorom bardzo proste danie, a jakże sycące!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 170
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4377
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11892
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6783
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5594
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 170
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4377
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11892
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6783
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5594
Składniki
Kaszę bulgur zalać 3/4 szklanki wody i gotować przez około 8 minut, a następnie odstawić na 20 minut pod przykryciem (do wchłonięcia całej wody przez kaszę).
Buraczka obrać, ugotować, a następnie zetrzeć na tarce.
Pomidora obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Ugotowaną kaszę wymieszać z pomidorem, buraczkami, koperkiem i przyprawą garama masala oraz ostropestem.
Dynię porządnie umyć, przekroić na pół i wydrążyć miąższ.
Dynię oprószyć curry i zapiec samą w piekarniku przez około 20 minut w 180 stopniach.
Po tym czasie wyjąć dynię, nałożyć farsz i zapiekać kolejne 15 minut.