Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszona dynia smakuje zupełnie inaczej niż powszechnie znane kiszonki takie jak ogórki, czy kapusta. Dynia jest słodko-kwaśna z korzenną nutą i tylko lekko słona.
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 324
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 412
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 227
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 360
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 390
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 324
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 412
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 227
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 360
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 390
Składniki
Dynię obieramy ze skórki, kroimy ją w kostkę lub w słupki. Do kamionkowego naczynia wsypujemy przyprawy, imbir, szalotki, chili i czosnek. Przekładamy dynię. Zalewamy letnią wodą z solą. Na wierzchu układamy koper. Na wierzchu ustawiamy talerzyk z odważnikiem, by wszystkie kawałki dyni były zanurzone. Odstawiamy na 3-4 dni w ciepłe miejsce do zakiszenia. Gdy dynia jest już dobra, przekładamy ją do słoików, zalewamy sokiem spod kiszenia i odstawiamy do lodówki, by zatrzymać proces kiszenia. Taką dynię podajemy jako zdrową przekąskę do chrupania, dodatek do kanapek, sałatek....