Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dyniowa pianka z czekoladą"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 675
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 675
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Dynię pokrój na ćwiartki i usuń środek z pestkami. Kawałki układaj na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz 40 minut w temperaturze 180°C. Wystudzone kawałki obierz, zmiksuj miąższ.
Do musu z dyni wsyp cukier. Dodaj olej, jajka i wymieszaj. Do drugiej miski przesiej mąkę, proszek i sodę. Dodaj sól, przyprawę i połącz ze sobą wszystkie .
Formę wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę i piecz 35 minut w temp. 180°C. W garnku podgrzej śmietanę, dodaj połamaną czekoladę i mieszaj, aż się rozpuści. Wylej na wierzch ciasta.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień