Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste omlety z dodatkiem pure z dyni i tartym jabłkiem. Duża szansa, że będzie to ulubione śniadaniowe danie Twojej rodziny:)
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1298
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 121
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 53
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1298
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 121
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 53
Składniki
Żółta odzielić od białek - białka umieścić w mniejszej misce ( takiej żeby można było je ubić) a żółtka w większej misce. Do żółtek dodać pure z dyni, słodziwo i mleko - wymieszać widelcem.
Do mieszanki składników mokrych przesiać mąką, dodać proszek i cynamon - całość dobrze przemieszać/zmiksować żeby nie byo grudek. Białka ubić na pianę. Ubite białka delikatnie wmieszać do ciasta - odstawić na 10 minut. Obrać i zetrzeć jabłko - dodać do ciasta. Omlety smażyć na oleju kokosowym albo rzepakowym. Mi wyszło 7 sztuk. Można podawać z dżemem albo cukrem pudrem.