Do góry

Śniadania Przepis na:

Dyniowe racuchy

Dyniowe racuchy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2268 Ocena: 14128

Dodano:

Odsłon: 5091

Te racuchy będą smakować każdemu.

Składniki

  • Składniki:
  • Mąka 40 dag
  • Mleko kwaśne ½ litra
  • Sól ½ łyżeczki
  • Soda oczyszczona 0,5 dag
  • Jajka 3 szt.
  • Dynia 40 dag
  • Tłuszcz do smażenia
  • Cukier puder wymieszany z cynamonem do smaku
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mleko rozmącić dokładnie z jajkami, wsypać mąkę, sól i sodę. Dokładnie wyrobić mikserem, dodać startą na dużych oczkach dynię i wymieszać łyżką. Kłaść łyżką kształtne racuchy na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoto. Podawać posypane mieszanką cukru i cynamonu lub konfiturą domowej roboty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń