Do góry

Przetwory Przepis na:

Dżem banan-kiwi

Dżem banan-kiwi

Autor:

Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 3975

Dodano:

Odsłon: 6609

Rewelacyjny smak, jakiego nie kupimy w żadnym sklepie:)

Składniki

  • 750 g obranych owoców kiwi
  • 250 g obranych bananów
  • 500 g cukru
  • 1 Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetkera
  • 2 płaskie łyżeczki kwasku cytrynowego
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Banany i kiwi obrać i rozdrobnić blenderem. Dodać kwasek cytrynowy i wymieszać.

  2. Czyste słoiki wstawić do piekarnika i załączyć na 100 stopni. Jak słoiki się zagrzeją to piekarnik wyłączamy.

  3. Cukier wymieszać z Gelfixem, dodać do owoców. Wstawić na kuchenkę i stale mieszając doprowadzić do wrzenia, gotować 5 minut.

  4. Gorącym dżemem napełniamy zagrzane słoiki, zakręcamy i układamy dnem do dołu na około 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń