Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dżem śliwkowo-orzechowy"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Składniki
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>
Śliwki umyj, osusz, wyjmij pestki. Posyp cukrem, lekko zmiksuj. Wlej do rondelka, smaż ok. 2 godzin. 10 minut przed końcem smażenia dodaj mielone orzechy włoskie, kakao i cukier waniliowy, dokładnie wymieszaj.
Gorącym dżemem napełnij słoiki, szczelnie zakręć. Pasteryzuj 15 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie