Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najlepszych smaków lata zamknięty w słoiczku ;)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Składniki
Truskawki myjemy, obieramy z szypułek i wrzucamy do garnka. Dolewamy do nich wodę i wstawiamy garnek na średni ogień. Gotujemy do momentu, aż owoce rozpadną się (co jakiś czas mieszając). Wsypujemy do nich cukier, dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwilę. Zdejmujemy garnek z ognia, aby przestygło.
Do garnka z owocami wsypujemy konfiturex, dokładnie całość mieszamy, wstawiamy ponownie na średni ogień i gotujemy ok. 2-3 minuty od momentu, gdy owoce zaczną wrzeć (co jakiś czas mieszając). Gorący dżem rozkładamy do słoiczków, mocno je zakręcamy i odstawiamy do ostygnięcia.