Do góry

Dania główne Przepis na:

Eskalopki z indyka

Eskalopki z indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18988

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Eskalopki z indyka"

Składniki

  • 80 dag filetu z piersi indyka. Na marynatę: 2–3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 4–5 łyżek sosu sojowego
  • 4 łyżki płynnego miodu
  • 2 łyżki czystej wódki
  • 1 łyżka startego imbiru
  • pieprz kajeński
  • biały pieprz
  • sól
  • olej do posmarowania tacek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Filet z indyka opłucz, osusz, potnij na 8 niewielkich kawałeczków. Każdy z nich lekko rozbij, nadając owalny kształt. Przygotuj marynatę: ząbki czosnku obierz, rozetrzyj ze sporą szczyptą soli, wymieszaj olejem, sosem sojowym, miodem, wódką oraz startym imbirem. Marynatę przypraw na pikantnie solą oraz pieprzem kajeńskim i białym. Eskalopki włóż do miseczki. Polej marynatą. Wymieszaj. Przykryj folią, wstaw do lodówki na godzinę. Tackę do grillowania posmaruj cienko olejem. Połóż na niej zamarynowane eskalopki. Postaw na rozgrzanym grillu. Piecz 15–20 minut. W czasie pieczenia często obracaj. Podawaj z warzywami.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń