Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 436
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 106
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 436
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 106
Składniki
Filet z indyka opłucz, osusz, potnij na 8 niewielkich kawałeczków. Każdy z nich lekko rozbij, nadając owalny kształt. Przygotuj marynatę: ząbki czosnku obierz, rozetrzyj ze sporą szczyptą soli, wymieszaj olejem, sosem sojowym, miodem, wódką oraz startym imbirem. Marynatę przypraw na pikantnie solą oraz pieprzem kajeńskim i białym. Eskalopki włóż do miseczki. Polej marynatą. Wymieszaj. Przykryj folią, wstaw do lodówki na godzinę. Tackę do grillowania posmaruj cienko olejem. Połóż na niej zamarynowane eskalopki. Postaw na rozgrzanym grillu. Piecz 15–20 minut. W czasie pieczenia często obracaj. Podawaj z warzywami.Źródło: Tina