Do góry

Desery Przepis na:

Esy Floresy - czyli chrust lany

Esy Floresy - czyli chrust lany

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 825

Dodano:

Odsłon: 28765

Chrupiące zawijaski w sam raz na Tłusty czwartek!

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W wysokim naczyniu miksujemy żółtka z mlekiem. Dodajemy przesianą mąkę , szczyptę soli i cukier wanilinowy. Robimy gładkie , jednolite ciasto. Na koniec mieszamy z ubitymi na sztywną pianę białkami. ( Ciasto powinno mieć konsystencję nieco gęstszą niż na naleśniki ). W garnku rozgrzewamy olej. Łyżką lub tak jak ja ze szprycy wyciskamy na olej dowolne wzorki - różyczki ... zawijasy ... i co tylko nam się podoba. Smażymy do zezłocenia. Odsączamy na papierowym ręczniku. Posypujemy cukrem pudrem! * Jeśli robimy na ostro - z papryką nie dodajemy cukru wanilinowego do ciasta! Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ski_ttles 18 stycznia Przewspaniałe :-) Rozchodzą się w mig i nie ma przy nich dużo pracy

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 04 lutego 2013 super te esy floresy, zupełnie o nich zapomniałam, dzięki za przypomnienie :))) 5

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 03 lutego 2013 Wyglądają na bardzo chrupiące, super przekąska na tłusty czwartek, lub przy oglądaniu filmu, lub do piwka.5

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń