Do góry

Dania główne Przepis na:

Farmerskie pierogi

Farmerskie pierogi

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 53

Smaczny pomysł na "Farmerskie pierogi"

Składniki

  • 1 kg mąki
  • 3 dag drożdży łyżka cukru
  • 6 łyżek oleju. Sos: 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki keczupu
  • 2 ząbki czosnku. szklanka zielonego groszku
  • po 20 dag wędzonego boczku i grzybów
  • cebula
  • 25 dag startego sera żółtego
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • bazylia
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto: drożdże rozrób z ciepłą wodą. Dodaj cukier i olej, oprósz solą. Wyrób, dodając mąkę. Odstaw na godzinę.

  2. Zagnieć, uformuj wałek. Pokrój na 8 części, rozwałkuj. Sos: połącz, przypraw. Posmaruj placki.

  3. Farsz: cebulę, boczek i grzyby pokrój. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj groszek, grzyby i boczek, połącz, przypraw.

  4. Farsz ułóż na plackach, posyp serem, brzegi zlep. Posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz ok. 25 min w 190°C.

  5. Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń