Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe do przygotowania, pożywne, zdrowe i pyszne jako dodatek do mięs, jak i danie dla tych, co mięsa nie jadają:) Ja przygotowuję też tą przekąskę na stół wigilijny, a jak zostanie to jest doskonałym dodatkiem do mięs w dni świąteczne
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 165
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 165
Składniki
Fasolę moczymy wcześniej ok 12 godzin. W tej samej wodzie, w której się moczyła gotujemy ją, aż będzie miękka- tylko tak, żeby się nie rozpadała. Pod koniec gotowania fasoli solimy wodę- gdy fasola jest już prawie miękka. Ja dodaję też kostkę rosołową-drobiową.
Odcedzamy fasolę z wody i studzimy
wyciskamy ząbki czosnku- dajemy ich wedle uznania-ja akurat lubię, więc daje dużo. I tak wyciśnięty czosnek dodajemy do fasoli
koperek kroimy drobno i dodajemy do fasoli- też wedle uznania
całość skrapiamy oliwą i wszystko razem mieszamy. Danie jest już gotowe i naprawdę przepyszne!!!!