Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna fasolka na chłodne dni.Sycąca i dobra na każdą okazje.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 665
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 665
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Fasole należy opukać i zalać zimną wodą i pozostawić na noc do nasiąknięcia.Następnego dnia fasolę przełożyć do dużego garnka i zagotować razem z pozostałą wodą.Dolać ok 1-1 1/2 szk wody i gotować.
Do gotującej fasoli dodać ziele angielskie,liść laurowy,pieprz ziarnisty,sól i zwykły pieprz.Gotować fasole do miękkości.
Cebulę należy pokroić w kostkę,boczek i kiełbasę także,następnie razem ze smażyć na oleju,na końcu dodać czosnek pokrojony w paseczki.
Gdy fasola jest miękka należy dodać do niej usmażoną cebulę,boczek i kiełbasę.Wszystko razem wymieszać,dodać koncentrat pomidorowy,zioła i przyprawić do smaku solą i pieprzem.Gotować jeszcze razem ok 20 minut.
Smacznego.