Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy znają fasolkę po bretońsku, nie każdy zna fasolkę po myśliwsku. A szkoda.... bo jest równie pyszna.
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 10
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 131
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 173
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 342
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3927
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 10
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 131
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 173
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 342
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3927
Składniki
Fasolę zalej wodą, w innym garnku wodą zalej grzyby. Następnego dnia w osobnych naczyniach gotuj do miękkości grzyby i fasolę. Warzywa (marchew, pietruszkę i seler) zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Cebulę pokrój w kostkę. Zeszklij na tłuszczu. Do cebuli dodaj pokrojony w kostkę boczek i kiełbasę (pokrojoną w półplasterki). Dodaj jałowiec. Dołóż warzywa. Duś tak długo, aż warzywa zmiękną. Posyp mąką. Dokładnie wymieszaj. Ugotowaną fasolę odcedź, włóż do garnka. Dodaj grzyby, cebulę z kiełbasą i boczkiem oraz pokrojone w plastry ogórki. Podlej niewielką ilością wody. Dodaj koncentrat i śmietanę. Posól i popieprz do smaku. Dopraw papryką i majerankiem. Duś chwilę. Podawaj ze świeżym pieczywem.