Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Fasolka z migdałami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Składniki
Fasolkę umyj, odetnij końce. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój na cienkie paski. Migdały mocz 10 min w gorącej wodzie i posiekaj.
Oliwę wlej do szklanki, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny, tymianek i miód. Wymieszaj. W misce połącz fasolę, paprykę, migdały i sos.
Piecz w naczyniu żaroodpornym 25-30 min w 180oC.Źródło: Takie jest życie