Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Fasolowa z kiełbasą i majerankiem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 194
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 194
Składniki
Fasolę zalewam wodą (taką ilością, by zakrywała całą fasolę). Zostawiam na całą noc przykrytą pokrywką. Gotuję ok. 30 min w tej samej wodzie z dodatkiem listka laurowego i ziela angielskiego.
Kiełbasę, boczek oraz mięso kroję w kostkę i podsmażam na patelni. Ziemniaki i marchewki obieram, ziemniaki kro- ję w kostkę, a marchewki na plasterki.
Warzywa wrzucam razem z mięsem, kiełbasą i boczkiem do gotującej się fasoli. Gotuję tak długo, aż wszystkie będą miękkie.
Wtedy do kubka wlewam śmietanę i dodaję kilka łyżek zupy. Mieszam i wlewam do garnka. Doprawiam do smaku. Posypuję pokrojoną natką. Moja fasolowa znakomicie smakuje ze świeżym chlebem lub kajzerką.Źródło: Tina