Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowana papryka z mięsem mielonym

Faszerowana papryka z mięsem mielonym

Autor: Pobitegarybarbary

Przepisów i artykułów: 213 Ocena: 1658

Dodano: 14.11.2017

Odsłon: 3455

Paprykę faszerowaną mięsem mielonym zna chyba każdy. Dzięki dodaniu rodzynek i cynamonu danie zyskuje na oryginalności.

Przygotowanie

  1. Ryż gotuj w osolonym wrzątku przez ok. 10 minut. Rodzynki zalej wrzątkiem. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na maśle. Do miski włóż mięso. Dodaj ryż, odcedzone rodzynki i jajo. Dodaj przyprawy. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Z papryk zetnij wierzchy. Napełnij je przygotowanym farszem. Przełóż do garnka w pozycji stojącej. Zalej bulionem. Duś pod przykryciem przez ok. 45 minut. Podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń