Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paprykę faszerowaną mięsem mielonym zna chyba każdy. Dzięki dodaniu rodzynek i cynamonu danie zyskuje na oryginalności.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30235
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2246
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30235
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2246
Składniki
Ryż gotuj w osolonym wrzątku przez ok. 10 minut. Rodzynki zalej wrzątkiem. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na maśle. Do miski włóż mięso. Dodaj ryż, odcedzone rodzynki i jajo. Dodaj przyprawy. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Z papryk zetnij wierzchy. Napełnij je przygotowanym farszem. Przełóż do garnka w pozycji stojącej. Zalej bulionem. Duś pod przykryciem przez ok. 45 minut. Podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami.