Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paprykę faszerowaną mięsem mielonym zna chyba każdy. Dzięki dodaniu rodzynek i cynamonu danie zyskuje na oryginalności.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2364
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3529
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4319
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74401
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2364
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3529
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4319
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74401
Składniki
Ryż gotuj w osolonym wrzątku przez ok. 10 minut. Rodzynki zalej wrzątkiem. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na maśle. Do miski włóż mięso. Dodaj ryż, odcedzone rodzynki i jajo. Dodaj przyprawy. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Z papryk zetnij wierzchy. Napełnij je przygotowanym farszem. Przełóż do garnka w pozycji stojącej. Zalej bulionem. Duś pod przykryciem przez ok. 45 minut. Podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami.