Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paprykę faszerowaną mięsem mielonym zna chyba każdy. Dzięki dodaniu rodzynek i cynamonu danie zyskuje na oryginalności.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113119
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 519
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 865
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 633
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113119
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 519
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 865
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 633
Składniki
Ryż gotuj w osolonym wrzątku przez ok. 10 minut. Rodzynki zalej wrzątkiem. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na maśle. Do miski włóż mięso. Dodaj ryż, odcedzone rodzynki i jajo. Dodaj przyprawy. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Z papryk zetnij wierzchy. Napełnij je przygotowanym farszem. Przełóż do garnka w pozycji stojącej. Zalej bulionem. Duś pod przykryciem przez ok. 45 minut. Podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami.