Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowane papryki mięsem z szynki.

Faszerowane papryki mięsem z szynki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 298

Dodano:

Odsłon: 118

Ten przepis sprawdza sie na obiad,ale też na kolację.Świetnie smakuje na ciepło ,ale też na zimno.

Składniki

  • papryka czerwona 4 szt.
  • mięso z szynki ok.1/2 kg.
  • serek topiony 1 szt.
  • Natka pietruszki
  • masło pół kostki
  • czosnek wyciśnięty
  • sól,pieprz,chilli
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso z szynki mielę przez maszynkę.Papryki przekrajam u góry i wyjmuję pestki.Natke pietruszki siekam.

  2. Mięso,natkę pietruszki,przyprawy i serek topiony dokładnie mieszam.Nadziewam papryki.Masło kroję na cztery części i po jednej umieszczam na każdej papryce.Przykrywam górą papryki.Papryki umieszczam w żarodponym naczyniu i piekę ok.40 min.w tem.180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń