Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, pieczone ziemniaczki z pysznym farszem.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10575
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3211
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2323
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10575
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3211
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2323
Składniki
Ziemniaki dokładnie myjemy (nie obieramy), osuszamy, lekko nakłuwamy widelcem lub nożem. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni, ziemniaki wkładamy bezpośrednio na kratkę w piekarniku i pieczemy 1-1,5 godz w zależności od wielkości.
Po upieczeniu wyciągamy i zostawiamy do ostygnięcia. Następnie przecinamy na pół, delikatnie wydrążamy środek pozostawiając skórki. Środek ziemniaków wrzucić do miski, dodać pokrojoną w kostkę mozzarelle, ketchup i przyprawy. Tak przygotowanym farszem wypełniamy skórki ziemniaków i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Całość polewamy ketchupem i wkładamy na 15 min do piekarnika (180 stopni), aby ser się stopił i ziemniaczki podgrzały. Super smakują z mięsem i surówką.