Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowany bakłażan"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 238
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 238
Składniki
Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Pieczarki umyj, osiem z nich pokrój w kosteczkę, pozostałe w plastry.
Paprykę i marchew potnij na małe kawałki.
Zioła namocz w zimnej wodzie, a następnie osusz ręcznikiem kuchennym. Drobno posiekaj.
Pieczarki i warzywa podsmaż na rozgrzanej oliwie.
Bakłażana przekrój wzdłuż na pół i wydrąż miąższ. Umieść w nim ryż wymieszany z warzywami, ziołami i częścią pieczarek. Te pocięte w plastry ułóż z boku. Całość zapiecz.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 240. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax