Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowany sznycel

Faszerowany sznycel

Autor:

Przepisów i artykułów: 2193 Ocena: 12836

Dodano:

Odsłon: 13865

Takie przygotowane smakują wybornie.

Składniki

  • Składniki:
  • Mięso mielone wieprzowe 25 dag
  • Kajzerka czerstwa 1 szt.
  • Jajko 1 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Bułka tarta 2 łyżki
  • Olej do smażenia
  • Składniki na farsz:
  • Pieczarki 10 dag
  • Papryka świeża ½ szt
  • Cebula biała 1 szt.
  • Maggi do smaku
  • Masło do smażenia
  • Bułka do panierki
  • Papryka słodka mielona
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso przełożyć do miski, dodać namoczoną w wodzie i odsączoną kajzerkę, wbić jajko, wsypać bułkę tartą, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę.
    Wykonanie farszu:
    Pieczarki, paprykę, cebulę oczyścić, pokroić w drobną kostkę i przysmażyć na maśle z dodatkiem maggi do smaku, po czym ostudzić.
    Następnie na wilgotnej dłoni formować sznycle, zrobić wgłębienie i nadziewać farszem. Panierować w bułce tartej wymieszanej z papryka mieloną. Na patelni rozgrzać olej i smażyć z obu stron na złoto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 22 lutego Fajna ta pizza - ale wolę już swoją. Popraw się kochany Smakerku - co innego na pierwszej stronie Interii, a inna "zawartość w środku". Przepraszam z góry jeśli to nie jest wasza wina. A sam pokazany przepis smaczny ( no ta bułka mielona to zbędna) :):)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ekonto 21 lutego Dziwny skład: po co dawać namoczoną w wodzie i odsączoną kajzerkę i jeszcze dodawać bułkę tartą?

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń