Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie takich ciasteczek z dzieckiem to czysta przyjemność dla rodzica, a dla dziecka wielka radość:))
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 150
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 150
Składniki
Mąkę z masłem posiekać nożem, wlać ocet lub wódkę, dodać żółtka proszek do pieczenia i śmietanę. Wyrobić ciasto. Włożyć do garnka i mocno ubijać tłuczkiem prze 20 minut. Ciasto rozwałkować na bardzo cieniutkie płaty i wyciąc z nich faworki. Usmażyć na patelni w dużej ilości tłuszczu.Ułożyć na talerzu i posypać obficie cukrem pudrem.