Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2700
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2700
Składniki
Wykonanie syropu: Wodę zagotować z cukrem, wymieszać z miodem, przestudzić, dodać kilka kropel aromatu do smaku i wymieszać. Wykonanie: Mąkę wsypać do miski, wlać stopione gorące masło i szybko zamieszać. Następnie dodać gałkę muszkatołową, cynamon i wyrabiać przez dwie minuty dolewając ciepłe mleko, na koniec dodać spirytus. Ciasto cienko rozwałkować na stolnicy i pokroić w kwadraty o wymiarach 5 cm.
Smażyć na bardzo gorącym tłuszczu na złoty kolor. Gotowe faworki polać przygotowanym syropem i podawać na zimno.