Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koper włoski jest coraz bardziej popularny w Polsce. Polecam wypróbowanie.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1651
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 955
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1651
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 955
Składniki
Umyłem fenkułu, obrałem z zewnętrznych twardych liści. Natkę pietruszki posiekałem, a bulwę pokroiłem na cienkie plastry. Cebulę pokroiłem w piórka, a czosnek w cienkie plasterki. W patelni rozgrzałem oliwę i podsmażam w niej, stale mieszając, cebulę, po chwili dodałem czosnek. Po około 3 minutach dodałem plasterki fenkuła i smażyłem kolejne 3 minuty, mieszając. Wlewam martini na patelnię i całość dusiłem na małym ogniu przez 10 minut, aż sos zgęstniał. Pod koniec duszenia dodałem zahartowaną śmietanę i natkę fenkuła. Doprawiłem solą i pieprzem. Przed podaniem posypałem startym parmezanem i natką pietruszki.