Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koper włoski jest coraz bardziej popularny w Polsce. Polecam wypróbowanie.
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 86
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7983
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 86
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7983
Składniki
Umyłem fenkułu, obrałem z zewnętrznych twardych liści. Natkę pietruszki posiekałem, a bulwę pokroiłem na cienkie plastry. Cebulę pokroiłem w piórka, a czosnek w cienkie plasterki. W patelni rozgrzałem oliwę i podsmażam w niej, stale mieszając, cebulę, po chwili dodałem czosnek. Po około 3 minutach dodałem plasterki fenkuła i smażyłem kolejne 3 minuty, mieszając. Wlewam martini na patelnię i całość dusiłem na małym ogniu przez 10 minut, aż sos zgęstniał. Pod koniec duszenia dodałem zahartowaną śmietanę i natkę fenkuła. Doprawiłem solą i pieprzem. Przed podaniem posypałem startym parmezanem i natką pietruszki.