Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koper włoski jest coraz bardziej popularny w Polsce. Polecam wypróbowanie.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8646
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1265
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10273
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4667
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 737
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8646
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1265
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10273
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4667
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 737
Składniki
Umyłem fenkułu, obrałem z zewnętrznych twardych liści. Natkę pietruszki posiekałem, a bulwę pokroiłem na cienkie plastry. Cebulę pokroiłem w piórka, a czosnek w cienkie plasterki. W patelni rozgrzałem oliwę i podsmażam w niej, stale mieszając, cebulę, po chwili dodałem czosnek. Po około 3 minutach dodałem plasterki fenkuła i smażyłem kolejne 3 minuty, mieszając. Wlewam martini na patelnię i całość dusiłem na małym ogniu przez 10 minut, aż sos zgęstniał. Pod koniec duszenia dodałem zahartowaną śmietanę i natkę fenkuła. Doprawiłem solą i pieprzem. Przed podaniem posypałem startym parmezanem i natką pietruszki.