Do góry

Przekąski Przepis na:

Fenkuł (koper włoski) na ciepło :D

Fenkuł (koper włoski) na ciepło :D

Autor: Tangerinka

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1568

Dodano: 22.02.2010

Odsłon: 7659

Zrób i spróbuj ;)

Składniki

  • 2 świeże soczyste fenkuły
  • masło (najlepiej sklarowane)
  • parmezan (proszek ;) )
  • kilka czarnych oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • uprażone płatki migdałów
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Bulwy kopru podgotować w lekko osolonej wodzie przez ok. 12 minut. Wyjąć, ostudzić, pokroić w ósemki lub szesnastki :) Wrzucić na patelnię na rozgrzane masełko, dusić przez kilka minut, dodać czosnek, oliwki. Posypać parmezanem, migdałami i koperkiem fenkułu. Serwować ze świeżą bagietką :)

  2. Smacznego :) 202010

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Tangerinka 24 lutego 2010 Warzywko ma zapach anyżku, w smaku jest bardzo delikatne - dlatego można dobierać do niego rozmaite składniki.
A czy jest afrodyzjakiem ? Nie wiem. Wypróbuj ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 22 lutego 2010 słyszałam ze fenkuł to niezły afrodyzjak ale nigdy tego nie jadłam jak to smakuje z czym można go porównać

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń