Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z kurczaka w ziołach

Filet z kurczaka w ziołach

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 551

Dodano:

Odsłon: 6186

Bardzo lekkie, dietetyczne danie. W sam raz na obiadokolację.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mieszamy przyprawy: kolendrę, kurkumę, koperek, pieprz, sól. Dodajemy pół łyżki zimnej przegotowanej wody oraz 2 łyżki oleju.
    Odstawiamy na ok. pół godziny, aby przyprawy dobrze nam się połączyły ze sobą.

  2. Fileta myjemy, kroimy na pół. Rozbijamy na grubość ok. 2 cm. Nacieramy wcześniej przyrządzoną marynatą.

    Piersi dokładnie owijamy papierem śniadaniowym, można spiąć spinaczami, aby nie wystawały.

    Smażymy ok. 10 minut na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu, przewracając od czasu do czasu.

    Wczoraj danie podałam z surówką z pekinki oraz ziemniaczkami z roztopionym serem :)


    Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń