Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z kurczaka z warzywami w sosie słodko kwaśnym

Filet z kurczaka z warzywami w sosie słodko kwaśnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 197 Ocena: 1215

Dodano:

Odsłon: 339

Po połączenie wszystkich składników wychodzi nam pyszne dnie, zanurzone w jeszcze lepszym sosie, dlatego proponuję podawać z ryżem.

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • 2 marchewki
  • Papryka
  • Cebula
  • Puszka ananasów
  • Słoik pędów bambusa
  • 1 ½ łyżki mąki ziemniaczanej
  • Sos sojowy
  • Pastę warzywną ogórki i papryka RELISH
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Fileta kroimy w kostkę, przyprawiamy solą oraz 2 łyżkami sosu sojowego.

  2. 2. Następnie prużymy na rozgrzanym oleju.

  3. 3. W tym czasie obieramy marchew i kroimy w słupki.

  4. 4. Paprykę kroimy w kostkę.

  5. 5. Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę.

  6. 6. Pokrojone warzywa prużymy na rozgrzanym oleju.

  7. 7. Gdy trochę już zmiękną dodajemy pędy bambusa.

  8. 8. Ananasa kroimy w kostkę ( sok zostawiamy) i dodajemy do warzyw.

  9. 9. Pastę warzywną mieszamy ze szklanką wody, wlewamy sok z ananasa i przyprawiamy pieprzem, solą oraz dodajemy odrobinę cukru.

  10. 10. Sos mieszamy z mąką ziemniaczaną.

  11. 11. Do warzyw wlewamy 2 łyżki sosu sojowego, chwilę prużymy, następnie mieszamy z kurczakiem.

  12. 12. Na koniec wlewamy sos i jeszcze chwilę gotujemy

  13. 13. Danie podajemy z ryżem.
    14. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń