Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z kurczaka zapiekany pod pierzynką z pora i majonezu

Filet z  kurczaka zapiekany pod pierzynką z pora i majonezu

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 142

Dodano:

Odsłon: 831

Pomysł na pieczonego kurczaka :). Propozycja na szybki a zarazem bardzo dobry obiad , który można podać zarówno z ryżem, ziemniakami gotowanymi, frytkami, czy tak jak u mnie z kuleczkami ziemniaczanymi własnej roboty :)

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 2 łyżeczki curry
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 mały por
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • 4 plastry sera żółtego
  • pół łyżeczki gałki muszkatołowej, sól pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Filety z kurczaka przekroić wzdłuż, aby powstały 4 nie za grube kawałki. Z każdej strony posypać je solą, pieprzem i curry. Ułożyć w formie wysmarowanej masłem. Każdy filet posmarować na górze musztardą, posypać porem, na każdym ułożyć plasterek sera.
    Przygotować sos majonezowo- śmietankowy: wymieszać majonez, śmietanę gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Przygotowanym sosem polać filety. Piec w piekarniku (180st) ok 30min.
    Podawać ziemniakami , ryżem, frytkami lub tak jak w moim przypadku z kuleczkami ziemiaczanymi 

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń